Hozzászólások
Te windows PC-ről beszelsz folyamatosan, holott pc-n nem csak windows van (meg mashol se) és ha mondjuk az ember Linuxot vagy akármi más ingyenes GPL-es OS-t hasznal, akkor áris a PC felé billen az ár/érték arány.
#1 charlie (Honlap) az alábbi időpontban 2007-12-12 11:13
Igen, ez így van, ahogy az elején említettem itt a PC alatt a windowst futtató konfigurációkat értem. A linuxos összehasonlítás is egy érdekes kérdés, az külön megér egy mesét. :-) Azért nem vettem bele egyébként a Linuxot, mert azt tapasztalom, hogy a linux-szal szemben még több az ellenállás az üzleti világban, illetve összességében talán még akkora érdeklődés sincsen iránta. Annak ellenére, hogy nagyon jó linuxos megoldások vannak, sokan nembíznak bennük. Pedig tény: sok előnye lehet egy linuxos rendszernek.
#1.1 Lévai Richárd az alábbi időpontban 2007-12-12 12:42
Windows XP fényévekkel jobb a munkára. Kinézet szempontjából, pedig olyan skint csinálok hozzá amilyet csak akarok. A skin készítő célprogramok már nagyon kiforogtak. A biztonság és a stabilitás sem rosszabb, csak érteni kell hozzá. A program támogatottságról nem is beszélve. Munka szempontjából az meg teljesen lényegtelen, hogy az oprendszerben alapból, milyen progikat erőszakoltak bele.
#2 BCS (Honlap) az alábbi időpontban 2007-12-13 16:27
Amikor munka hatékonyságáról beszélünk nyilván nem a kinézet a legfontosabb. Bár azt tapasztaltam, hogy az extra skinező cuccok a windows stabilitásán egy csöppet sem javítottak, sőt! :-) Az, hogy kinek melyik skin a szimpatikus egyéni beállítottság kérdése. Ami segíti a munkát (is) azok nem a skinek, hanem az exposé a spaces, a timemachine, az automator és az egyéb kisebb-nagyobb okosságok. Nekem az a tapasztalatom, hogy a mac jobb a munkára, a beépített programoknak és a további lehetőségeknek köszönhetően is. Parelellsel vagy vmware-rel meg ha kell olyan programot rakok föl rá, amilyet akarok, így igazából a program támogatottság sem nagy érv... Az XP fényévekkel jobb nálam nem állja meg a helyét. A tapasztalataim mást mutatnak...
#2.1 Lévai Richárd az alábbi időpontban 2007-12-13 18:20
pl. http://kepfeltoltes.hu/071201/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
#3 BCS (Honlap) az alábbi időpontban 2007-12-13 16:30
Nos a vírusokban nagyon nics igazad.A Mac halálosabb lehet ilyen esetben. Míg windoson le tudod írtani a vírust habekaptad,macen már necces lesz. Igazad van hamis csend. Pusztán nézd azt, hogy mindenki windowst használ, értve ezen 90%ot a népességnek akik PC-thasználnak, Mac-et 10% ergó kevesbb fejlesztés softwerbwn és vírusban is. Programok területén pedig minden mac-es alaklmazás elérhető windózra is valamilyen más néven hasonló funkcióval. Szóval nálam ez is X lett. Dizájnaban az apple győzne nálam,mert meg kell hagyni szép, és ha Lap topban szépet akarsz venni az drágább mint a mac. Egyjól beállított windóz működik rendesen. Főleg, ha megszokod,hogy 3 évente újra kell húzni. Én még W95-el kezdtem, azt negyed évente Formatálni kellett.
#4 t3Ch (Honlap) az alábbi időpontban 2008-01-23 23:19
Vizsgáljatok meg egy másik nézőpontot is! :-) http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/02/06/a_mac_hasznalok_szexualisan_aktivabbak A Mac-használók szexuálisan aktívabbak "... a Windows-os felhasználók több oldalt néznek meg náluk, mint a Mac-userek, az utóbbiak viszont 4,48 dollárral többet költenek, mint a másik operációs rendszer használói. Az oldal működtetői ebből nem csak azt - a Windows-Mac fanatikusok közt rég dúló vitát - döntik el azzal, hogy a Mac-júzerek kúlabbak, de hozzáteszik: a Mac-esek egyben perverzebbek és gazdagabbak is." :-D
#5 Jocyka az alábbi időpontban 2008-02-06 22:39
Erről csak annyit hogy ez nem ok hanem okozat. A gazdagabb csávók villogni akarnak és ezt értelemszerűen nem lehet pécpvel hiszen olyanja mindenkinek van, vesznek hát macet. Úgy mint az ipod: annak is van épp elég ellenfele ami jobb, de az "divat" meg "életérzés", amit a sok birka örömmel megfizet. És akinek több pénze van annak általában több ideje van szórakozni is. Szóval nem azért "kúlabbak" mert macet használnak, hanem mert "gyárilag" kúlabbak vagy minimum annak akarják magukat láttatni. Akinek meg nem kellenek ilyen úri huncutságok az remekül elvan a vindózával.
#5.1 bazalt az alábbi időpontban 2008-03-06 09:53
azon gondolkoztál már, hogy egy vm-en futtatott win-re bekapott trójai mit tehet? mert a mac világban is a rootuser a zsírkirály.
#6 tomtyi az alábbi időpontban 2008-04-29 23:29
Bevallom túl mélyen még nem ástam bele magam, de gyorsan megkonzultálva ismerősökkel, arra jutottunk, hogy valószínűleg az csak a virtuális gépben garázsálkodik. De ez csak tipp. :-) Egyébként azért jó esetben nem a root ueer a király. :-) Akit mac-est ismerek, szinte kivétel nélkül egy csökkentett jogosultságú usert használnak a mindennapokra.
#6.1 Lévai Richárd (Honlap) az alábbi időpontban 2008-04-30 08:52
tényleg valószínű, de ha mégsem? és mi van, ha komoly munkára használja valaki a virtuális win-t? saját érdekében ugyan úgy fel kell szerelnie a szokásos tűzfal+antivir+antispy stb. programokkal. vagy másik gépen használni a wint. én wine-nal futtattam ie6-ot linuxon, utána avast (biztos, ami biztos): volt egy trójai. no szeva, le is töröltem az ie-t, wine uninstall, mert nem kell, csak próbáltam. inkább reboot>win szokásos út. tényleg, dual-tri bootot lehet mac-en? hát, reménykedjünk, hogy nem csak ők használják csökkentett jogokkal, hanem a többség, bár gyanúm, hogy a többségre esetleg Te hatottál így. nem hinném, hogy az átlagjúzer magasabb tudatossággal rendelkezne, mint windows esetében. ezek a lehetőségek már az xpnél (nt-nél)is megvoltak, és nézd meg! a vista ugyan így, sőt: http://pcforum.hu/hirek/10881/Microsoft+direkt+bosszantottuk+a+felhasznalokat.html egyszerűen kényelmetlen és kikapcsolják. én személyesen 1 macest ismerek, ő rootként van bent. így nálam 100% a z arány. :-)
#6.1.1 tomtyi az alábbi időpontban 2008-04-30 09:22
Az, hogy milyen módon használod a wint, eléggé meghatározza, hogyan kell védened. Van olyan, aki például nem ad neki internetet, így egy bezárt gépként működik, elméletileg nem lehet gond. De ha jól tudom például a paralells ad vírusírtót ajándékba a szoftvere mellé. :-) Nyilván, ha a virtuális gépedbe internetet adsz a windowsodnak, ugyanúgy érdemes megvédeni, mint minden mást. dual-tri boot alatt mit értesz? Dual boot van, alapból támogatja, de lehet, hogy csak a windost. Ez a boot camp. Virtuális gépbe meg nyilván azt futtatsz amit akarsz. Sőt, ha jól tudom Paralellsnél azt is be lehet állítani, hogy a virtuális géped ugyanazt a területet használja, mmint a Bootcampos windows. A root témára: Örök érvényű szabály, hogy a z informatikában a hibák 90%-a montior és a szék között helyezkedik el. :-) Ezen maximum olyan rendszerrel lehet segíteni, ami jobban kézbesimul, nem erőltető a használata. MAC-en talán ez jobban így van, mint windowson, de nyilván itt is használják sokan alap beállítással a gépet.
#6.1.1.1 Lévai Richárd (Honlap) az alábbi időpontban 2008-04-30 09:38
Nekem dölt már össze windowsom virtuális gépen úgy hogy az OSXnek semmi baja nem lett, hiszen miért is lett volna? Ő egy teljesen elhatárolt környezetben dolgozott ahol nem tudott kijutni. Nem tud mit kezdeni egy másik file rendszeren, egy másik környezetben. Nem beszélve arról hogy sok kártevő .exe kiterjesztésű amire az osx, illetve az összes unix megkérdi hogy eeeeezel most mit csináljak? ha valaki komoly üzleti használatra használ windowst virtuálisan? Akkor napi snapshot, és így védig a munkáját. Persze ez megvan valós környezetben is, nem csak virtuálisban, de mivel azért egy valós gépen a mentés és vissza állítás azért nem pár perc, ezért nem minden esetben használható. Előjött itt hogy mivan ha a mac döglik meg? Mert van ilyen is. Nekem feküdt már el merevlemez a macbookban, de mivel volt time machine, ami akár doksi szinten csinál mentést óránként feltünés mentesen, ezért a rendszer újra telepítése jután rákérdezett hogy akarok-e importálni régi macről adatokat? Akartam, és ugyan onnan folytattam a melót ahol abba hagytam. Windowsnál is van ilyen, tudom. De soha nem probléma mentes. Közel 15 éve vagyok PC felhasználó és kb 1 éve mac. Nem vagyok elfogult a mac-el kapcsolatban, de élvezet vele melózni, akár rendszergazdaként, akár dizájnerként... Sokat utazok suli és munkahely közt, és eddig sok gondom még nem volt mióta macem van. 30-40 napos uptimeot windows laptoppal akármennyire is értettem hozzá, nem tudtam produkálni. Főleg nem úgy hpgy közben 20-25 alkalmazásom futott egyszerre.
#6.1.1.2 antenna az alábbi időpontban 2008-10-06 17:25
A Parallelsből nem feg kijönni a vírus. Egyrészt mert el se nagyon lát oda (Megosztásszinten esetleg, ha megengeded), másrészt pedig mert az exe nem fut Mac OS X alatt. Erről ennyit.
#6.1.1.3 én (Honlap) az alábbi időpontban 2009-05-21 16:52
"Az mindenesetre elmondható, hogy általános irodai munkára nincs olyan érv, ami érdemben szólhat a Mac ellen." Azért ha ezt komolyan vesszük, akkor az ár komoly érv egy Mac ellen. Átlagos irodai munkára böven elég egy 100e alatti konfig, akár egy 80 ezres überalap laptop is. Átlagos irodai munkánál baromira mindegy a dizájn, az már egy komolyabb döntéshozói szint ahol a csicsásabb trendi külsö valami pluszt nyujthat ha jön az ügyfél. Az átlag az, amit legtöbben használnak, és ez a titkárnö gépe ofisszal meg e-maillel. Meg passziánsszal. Ez talán a legfontosabb. van a Mac-en elöre telepitett pasziánsz?:))) A win irodai felhasználásnál atomstabil (titkárnö Gizike nem telepitget naponta játékdemokat meg nem DC-zik virusos pornót)nem tuningolja a gépben a regisztrit, innentöl kezdve meg nincs ami bánthatá a wint. Szoval amit te szubjektiv mac elönyként kimutattál, az objektive egy igazi átlagos irodában totál másodlagos kérdés, igy érdemi előnyként (ebben az összehasonlitásban) felesleges beszámolni. Az átlagos felhasználonak a startmenü kell, mert azt ismeri, ezt tanulta az iskolában (meg azt, hogy az internet = email = freemail.hu) és bármilyen rendszer, ami nem pont ugyanugy müködik mint egy default win, az csökkenti a hatékonyságot. Mindez persze eléggé sajnálatos, de ez a vérvalóság.
#7 alfa az alábbi időpontban 2008-05-02 12:57
És még egy nagyon fontos dolgot hagytál ki. A központi menedzsmentet. Vállalati környezetbe ez már baromira fontos dolog. Gondolok itt. pl. MS Active Directory megoldására. Ilyenekkel mi a helyzet?
#8 charlie (Honlap) az alábbi időpontban 2008-05-21 21:27
Az nagyvállalati feladatok egyik része megoldódhat, hiszen tudsz windowst is telepíteni (pl virtualizált környezetben) a speciális szoftverekhez. Ezzel még megmarad az alap rendszer stabilitása és a funkcionális előnyei. Távoli szoftver supporttal bevallom nem tudom mi a helyzet. Nem hiszem, hogy igazán nagyvállalti környezetben, ahol központi menedzsment és support van, még mindig megállja a helyét a mac, bár azt gondolom a közeljövőben itt is nagy fejlődés lesz. (lásd iphone sdk, ahol elég kemény nyitás van az ms nagyvállalati megoldások felé, gondolomez majd begyűrűzik a nagytestvérhez is)
#8.1 Lévai Richárd (Honlap) az alábbi időpontban 2008-05-21 22:00
Igaz nem vág ide mert "Mi a jobb munkához?", de ne feledjük el hogy a PC-n a sok játék az egyik húzó erő! Mac-re nincs annyi. Tudom ott van a boot camp vagymi és akkor nyomhatod ott is, de akkor igy egyértelműen a Mac nyerne mert Win-Mac emu visszafelé már nem igaz. Csoró vagyok és ezért jó nekem a 60-90e konfig nem tellik 250e+ ra.
#9 pityinger az alábbi időpontban 2008-10-18 10:59
Rossz a gep aranak szamolasa. Lehet kapni notebook-ot 100.000 ft-ert, viszont abba nincs benne a windows szoftver license!!!! Ugye nem az illegalis szoftvert hirdeted? :-) nincs benne az office, ami alapban azt jelenti, hogy windows xp/vista 36.000 ft, ms office 2007_ 49.000, virusirto 10000 (kb!!!). Tehat maris ott vagyunk, mivel rendszereto emberek leven megveszunk minden licenset!!!, az ar 100.000 (ami nem eros laptop ahogy irtad, de munkara jo!!) + 95.000 ft aminek vege 195.000 ft. Linux eseten, ha nem olyan a formatum amit meg tud enni az openoffice (huuu de sok ilyen van!), akkor 39$ a crossover + 49000 az office. Az 100.000 + 55.630 Ft(nem tudsz accesst futtatni pl!). En Linux felhasznalo vagyok. Windows-t, ha lehet nem hasznalok, dehat... Kivancsi vagyok a MAC-re, ha jobb, akkor...
#10 PeTi-SeRk az alábbi időpontban 2008-11-16 15:52
Számolni sokféleképpen lehet. Lehet így is: olcsó pc + linux. Vagy olcsó pc + win + ingyenes megoldások(openoffice+avg free+comodo). Legalapabb irodai munkára tökéletes a linux is, sőt még a átlag felhasználónak (internet+zene+film). Ha már mac-et veszünk, miért futassunk rajta windowst? Azzal csak a költséget növeljük. Am jó a mac is, és legalább lehet választani! De a lényeg, hogy mindenki maga dönti el hogy neki mi a jó, vagy rendszergazdája ;-)
#10.1 Razi az alábbi időpontban 2009-03-04 11:36
Hozzászólás hozzáfűzése
Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA