Hozzászólások
A legnagyobb átverő a t-online!A határidő vége +1 hónap, az ISP váltás meg nem azonnali, hanem ha elakarsz jönni, akkor + két hetet még neki kifizetsz és SEMMI NET-et nem ad senki!A T-COM nem akar tudomást venni rólad, fizess csak az anya cégnek még a semmiért és dühöngj! A másik átvágása, hogy ezek után a a sávszálességet csökkenti és az átviteli sebességet is fokozatosan leveszi a minimumra, vagy a nullára! Indoka: "rossz a vonal, le kellett vinni a sebességet!"
#1 Kovács József az alábbi időpontban 2007-11-29 15:31
Felháborító! Új lakást vásároltam a szomszéd utcában. A T-com-tól megrendeltem a vonal áthelyezését, természetesen a hívószám megtartásával. Jött a szerelő a meglévő kábelvéget az elosztószekrényben átkötötte, leelenőrízte a vonalat és máris működött minden,mint a régi lakásban. Egy hét múlva értesített az ADSL szolgáltatóm fizessek 6000.- Ft-t az ADSL áthelyezése miatt. Levegőt alig kaptam a felháborodástól. Ezért a pénzért igazából semmit sem csináltak, illetve a kartonon átírták a telefonszolgáltatótól kapott címet, és kiküldték a számlát. Mi ez ha nem rablás? Természetesen szóvá tettem szolgáltatónak, a válasza igen egyszerű volt olvassam el a szerződést. A szerződés szerint igaza van, de az én olvasatomban az áthelyezés egy másik telefonszámot jelent. A telefon szolgáltató legalább csinált valamit, amiért a díjat beszedte.
#2 Lui Bá az alábbi időpontban 2007-11-29 15:47
Kedves Lui Bá! Én a T-Online-nál dolgozom, ezért nyilván ismerem ezeket a folyamatokat. Sajnálom, hogy csalódtál, de az a helyzet, hogy nincs igazad. Szerinted ingyen megy ki a szerelő? Miért lenne az érdeke a cégnek, hogy a te vonaladat áthelyezze? Ezért egyértelműen ellenértéket fog kérni a szolgáltatásáért. Mellesleg nemcsak a szerződésben, hanem az áthelyezési formanyomtatványon is szerepel (nem apró betűkkel)a folyamat díja. Ám szerintem ezzel a mondatoddal mindent elárulsz, igazából nincs miről tovább vitázni:"Természetesen szóvá tettem szolgáltatónak, a válasza igen egyszerű volt olvassam el a szerződést. A szerződés szerint igaza van..." ezt pedig te magad írtad alá.
#2.1 Kitti az alábbi időpontban 2007-11-29 18:03
Ez az áthelyezés érdekes dolog. A mi cégünk foglalkozik ADSl szolgáltatással, meg minden ilyen dologgal, de megoszlanak a tapasztalataim. Azt kell tudni, hogy mi egy hivatalos viszonteladói vagyunk egy országos netszolgáltató cégnek (nagyon nagy), aki oriási számban veszi meg a T-Com-tól a végpontokat, s ezért kedvezményeket kap, így mi is, s ezért tudunk versenyképes árakkal ottlenni a piacon. Szóval a szokásos értékesítési lánc, azzal a különbséggel, hogy mi még hozzáteszünk pár kiegészítő szolgáltatást, amit amúgy a nagy szolgáltatók egyéb - haszontalan, de díjas szolgáltatásokkal adnak csak - persze plusz pénzért. Ezeket csak azért írom le, mert fontos tudni a következőkhöz: 1.) olyan volt már, hogy amikor az ügyfelünk megrendelte tőlünk a szolgáltatást, rekordidő alatt bekötötték, majd gond nélkül ment a szolgáltatás 2.) ügyfelünk megredendeli, mi leadjuk a partnerünknek, aki megrendeli az T-COM-tól, majd a T-COM kiadja az alvállalkozói segereginek, hogy építsék ki. A rendeléskor az ügyfélnek, meg kell adni az elérhetőségét, amit persze a mi beszállítói partnerünktől is kér a T-COM, hogy az adja meg neki. No most: T-COM beköt, aktivál. Ilyenkor ugye az lenne a normális, hogy az ügyfél attól kap valamilyen értesítést, akivel szerződik - mármint tőlünk. Ezzel szemben a T-COM küld egy SMS-st a mi ügyfelünknek KÖZVETLENÜL!!!!!, hogy "Király! Megy az ADSL!" És kitől kapja a jó hírt? Hát persze, hogy a T-COM-tól. Egy kis image építés. Mert azt ugye nem is kell külön mondani, hogy, ezzel ellentétben, ha hibajelenség van, akkor a mi cégünknél csörög a telefon, s a T-com konkrétan elzavarja a mi ügyfelünket, ha véletlenül Őket hívja fel szegény kétségbeesetten. Pedig arról is ők értesítették, hogy megy. Akkor szerintem teljsen logikus, hogy a mi ügyfelünk a gondjával is hozzáfordul. Csak hát ugye a problémákkal foglalkozni is kell, ami ember, tudás, toleranci, meg ilyenenk szükségeltetnek... De van még másik sztorim is...írok majd később arról is - érdekesebb, mint ez - pedig ez sem rossz...
#2.2 Gábor (Honlap) az alábbi időpontban 2007-11-29 20:56
A *Hibabejelentéssel kapcsolatban*: a Távközlési Szolgáltatóknak a tőzsdén egy rakás mutatónak kell megfelelni. Ebből az első 10 a legfontosabb. A tyúkbelesek (nem a kábeltévék) az első kettőnek nem tudnak eleget tenni, mert minden rafinéria és be nem váltott igéret ellenére csökken. Valahol a 3.-4. helyen szerepel a bekapcsolási idő (megrendeléstől az igénybe vehetőségig). Természetes, hogy közvetlenben értesíti a megrendelőt, mert így órákat, napokat nyer az alvállalkozói lánc hosszától függően. Minőségi mutató Hasonló játék a hibabejelentés. A hibaelhárítási idő valahol hasonló nagyságrendben fontos. Valahol ott kezdődik amikor a Szolgáltató azt rendszerében rögzíti. Szerencsétlen előfizető az AL,-AL,-AL-vállalkozói rendszert kihagyva közvetlenül jelenti be a hibát -természetesen jogosan elhajtják, nem áll velük jogi kapcsolatban. A nyilvántartásban rögzítésre nem kerül - csak az egér melletti jegyzettömbön a kapcsolási szám. Telefon, vonalvizsgálat, szoftverfrissítés manuálisan, stb. Hiba elhárítva. Előfizető elindul közben a hivatalos úton - az alvállalkozói láncolaton a piramis aljától a csúcs felé. (lehet, hogy Himalája?) Panasza cca. 24~36 óra múlva megérkezik MULTIHOZ, aki közli, "átmeneti üzemzavar után a hiba elhárítása éé:hh:nn:óó:pp megtörtént", vagy "a vizsgált előfizetői kapcsolási számon hibát nem tapasztaltunk" "CUMI": a hiba oka: a Pb32x4xo,6Cu helyett a "B" gépsor az optihát húzta ki. No problem, időbe belefér, mutató OK!
#2.2.1 Dezső az alábbi időpontban 2007-11-30 03:46
A Matáv szintén beállhat a sorba. Idézve a Tv. ügyvédje műsorvezető szavait: Ma röghöz kötöttség áll fenn. Én is elkövettem azt a hibát, hogy hűség időn belül eladtam lakásom, s vidéki városba költöztem. Kértem az áthelyezést. Sajna nem lehet, mert hivatkozott városban a Matáv nem érdekelt. Eredmény: Hűségnyilatkozat megszakítása miatt 50 eFt büntetés. 1. Vagy még nem költözöm 14 hónapig; 2. Költözöm, de tovább fizetem az ADSL szolgáltatást (esetleg az új tulajdonosnak?) Tanulság: - vagy nem kötök hűség nyilatkozatot, - vagy nem merülhet fel bennem a lakhely változtatási kényszer. (Büntit megfizettem!)
#3 Lné az alábbi időpontban 2007-11-29 17:53
Jön még kutyára gyorsvonat... Fognak még ezek kögyörögni a jól fizető hűséges ügyfeleknek. Az adsl piac 5 éven belül telítődik és egymást fogják ölni a szolgáltatók!
#4 Adsl Akciók (Honlap) az alábbi időpontban 2008-01-18 16:28
Hozzászólás hozzáfűzése
Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

 
   
A hozzászólások moderáláson esnek át megjelenés előtt.